15.6 C
Novi Sad
27.04.2024.
NaslovnaVestiNestala dvogodišnja devojčica kod Bora, prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

Nestala dvogodišnja devojčica kod Bora, prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora, potvrđeno je RTS-u. Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

Danka je nestala u 13.45 u naselju Banjsko polje (grad Bor).

Smeđe je kose, braon očiju, visine je oko 85 centimetara, na sebi je u trenutku nestanka imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu, crne patike i kosu vezanu u rep.

Ukoliko imate informacija, javite policiji na broj telefona 192.

Na terenu su policija, vatrogasci i dobrovoljno-spasilačko društvo. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice.

Devojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. Tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama.

Kiša koja trenutno pada u tom delu zemlje dodatno otežava potragu.

Roditelji su apelovali na sve ljude koje je vide da odmah pozovu policiju.

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica, koji će omogućiti brzu distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

Izvor: RTS

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

417FanovaLajkuj
484PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno