15.5 C
Novi Sad
16.04.2024.
NaslovnaVestiDruštvoElektronske cigarete biće zabranjene maloletnicima u Srbiji

Elektronske cigarete biće zabranjene maloletnicima u Srbiji

Elektronske cigarete biće zabranjene maloletnicima u Srbiji. Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine objavilo je da počinje rad na izradi izmena Zakona o zaštiti potrošača.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva izmene će biti u delu koji se odnosi na zabranu prodaje maloletnicima elektronskih cigareta i drugih proizvoda sa ili bez nikotina.

Ranije je objavljeno da će elektronske cigarete biti zabranjene u svim zatvorenim javnim prostorima, firmama i ugostiteljskim objektima. To je predviđeno novim Predlogom nacrta Zakona o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru, prenosi Nova.

Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić zalaže se za stroge kazne kada je zabrana pušenja u pitanju. Kako je izjavila, “sutra bi uvela potpunu zabranu pušenja u zatvorenom prostoru”.

– Zakon je završen. Sada ide na zakonodavstvo da se uskladi sa ostalim zakonima i da se vidi da li neke članove treba menjati. Ono što je važno je kaznena politika, koja mora da bude dobro sprovođena. Odnosno, inspekcije moraju ići u kontrolu.

Jer ako naplatite 5.000 dinara nekome kome je puna kafana, a sve zadimljeno, onda nećemo ništa uraditi. Ali ako treba da plati kaznu od milion dinara, onda mislim da će se dobro zamisliti – istakla je Grujičić.

Kako je kasnije potvrđeno iz Ministarstva zdravlja, zatvoreni prostori nisu jedina mesta u kojima bi pušenje moglo da bude zabranjeno. Na spisku se nalaze i visoko frekventni delovi gradova.

– Konzumiranje duvanskog dima i elektronskih cigareta biće zabranjeno na autobuskim stajalištima, dečijim igralištima i sportskim manifestacijama – potvrdila je pomoćnica ministarke zdravlja Jelena Janković.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
485PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno