20.6 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaVestiNekretnineTOP 7 najboljih evropskih gradova za kupovinu nekretnine, jedan je u...

TOP 7 najboljih evropskih gradova za kupovinu nekretnine, jedan je u komšiluku

Ako ste razmišljali koji su najbolji gradovi za kupovinu nekretnine u Evropi, ovo su trenutno sedam idealnih destinacija za takvu vrstu investicije.

Evropa je poželjna destinacija za svakoga ko želi ulagati u drugu nekretninu, a popularna je i među ljudima koji se žele tamo trajno preseliti. Razlog tome je jednostavan. Evropa nudi širok spektar kultura, klima i načina života.

Međutim, izbor gde kupiti nekretninu može biti težak. Sa toliko država i područja za odabir, to može biti izazovno.

Ovo su najbolji evropski gradovi za kupovinu nekretnina. Razmotrite ih pre nego što donesete odluku.

Lisabon

Stranci koji žele kupiti nekretninu u Evropi često biraju Lisabon, piše Resident. Ovo mesto ima mnogo toga za ponuditi, od plaža do kulturnih područja, a ne zaboravite ni povoljne poreske pogodnosti i niske cene.

Sve ove stvari doprinose rastu tržišta nekretnina grada, a po potražnji prednjače Alfama i Bairo Alto, dve četvrti u starom delu grada, prenosi N1.

Barselona

mesta-za-život-sa-decom
Foto: Unsplash

Još jedna popularna destinacija za strance, Barselona očarava svojim spojem modernističke i gotičke arhitekture i nudi prijatnu klimu idealnu za život. Tržište nekretnina ovde je izuzetno veliko, a od samog centra grada do obalnih predgrađa, sva su područja podjednako privlačna.

Tivat

Tivat je skriveni dragulj na Balkanu, šarenoliki primorski gradić u Crnoj Gori koji nudi prepoznatljivu fuziju prirodne lepote i kulture. Jedna od njegovih najvažnijih stavki je vrhunska marina koja privlači strane turiste i ljubitelje brodova

Privlačnost Tivta pojačana je prijatnim letima i umerenim zimama, a obiluje i istorijskim znamenitostima poput crkve Svetog Mihovila i veličanstvenog letnikovca porodice Buća iz doba renesanse.

Atina

Zahvaljujući nedavnom privrednom oporavku Grčke, Atina je sada glavno odredište za sve ulagače. Grad je kulturan, raznolik i pristupačan, a istorijski značaj pojačan je drevnim ruševinama i stoga je poželjan izbor za ljude koji traže pravo evropsko iskustvo.

Štaviše, ne morate prekoračiti budžet ako ovde kupujete dom, troškovi života su niži nego u zapadnoevropskim gradovima.

Budimpešta

Budimpešta, glavni grad Mađarske, još je jedan poželjan izbor.

Ovaj grad kombinuje kulturnu baštinu, termalne izvore, stare zgrade i aktivnu umetničku scenu, a tržište nekretnina je konkurentno i nudi širok izbor. Odaberite mudro i ovo će se mesto uskoro pretvoriti u vaš dom.

Amsterdam

amsterdam-turisti-3
Foto: Unsplash

Cene nekretnina ovde mogu biti visoke, stoga treba imati to na umu. Ipak, grad poseduje značajan dugoročni potencijal za rast. Njegova snažna privreda, kvalitetna zdravstvena usluga te bogata akademska zajednica čine ga privlačnim za strane investitore.

Dablin

Dablin je odličan izbor zbog svoje snažne ekonomije, gostoljubivih stanovnika i uzbudljive društvene scene. Od Silikon Doksa do Temple Bara, Dablin nudi spoj istorijskih i modernih iskustava.

Međutim, troškovi nekretnina u Dablinu mogu biti prilično visoki. Ipak, kvalitet života i finansijski potencijal grada čine ga privlačnom opcijom za iseljenike. To posebno važi za one koji se žele trajno nastaniti u Evropi.

Kad ste već ovde, pogledajte i koji su to 11 najboljih gradova za život u 2023.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno