22.3 C
Novi Sad
27.07.2024.
NaslovnaVestiSvetMuškarca u zatvoru živog pojele stenice, čuvari nisu hteli da mu pomognu

Muškarca u zatvoru živog pojele stenice, čuvari nisu hteli da mu pomognu

Zatvorenika pojele stenice u zatvoru.

Muškarca koji je umro u zatvorskoj ćeliji u američkom gradu Atlanti “živog su pojele stenice”, rekao je advokat njegove porodice, prenosi u subotu BBC.

Lašon Tompson je zatvoren zbog prekršaja i smešten na odeljenje za psihijatriju okružnog zatvora Fulton nakon što je procenjeno da je duševno bolestan.

Advokat njegove porodice Majkl D. Harper objavio je fotografije njegovog tela prekrivenog insektima.

Pozvao je na pokretanje istrage, a novinarima je rekao da će pokrenuti tužbu, prenosi Index.

– Gospodin Tompson pronađen je mrtav u prljavoj zatvorskoj ćeliji nakon što su ga živog pojeli stenice. Zatvorska ćelija u kojoj je Tompson bio smešten nije bila prikladna ni za bolesnu životinju. Nije ovo zasluži – rekao je Harper u priopćenju.

Uzrok smrti “neodređen”

Prema izveštaju okružnog mrtvozornika u Fultonu, Tompson je pronađen nepomičan u svojoj ćeliji 19. septembra, tri meseca nakon hapšenja. Proglašen je mrtvim nakon pokušaja lokalnih policajaca i medicinskog osoblja da ga ožive, pišu američke novine USA Today.

Harper tvrdi da zatvorski podaci pokazuju da su zatvorski čuvari i medicinsko osoblje primetili da se Tompsonovo stanje pogoršava. Međutim, oni mu ni na koji način nisu pomogli, objavio je američki televizijski kanal CBS News.

U izveštaju mrtvozornika stoji da je u njegovoj ćeliji na psihijatrijskom odjeljenju bila “ozbiljna najezda stenica”, no da nije bilo jasnih znakova povreda na Tompsonovom telu.

Uzrok smrti je u izveštaju naveden kao neodređen.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno