20.6 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaVestiVoz na relaciji Subotica-Segedin ponovo saobraća od 23. oktobra

Voz na relaciji Subotica-Segedin ponovo saobraća od 23. oktobra

“Srbija voz” je saopštio da će od 23. oktobra ponovo saobraćati voz na relaciji Subotica – Segedin.

Do završetka rekonstrukcije glavne stanične zgrade u Subotici putnicima će na raspolaganju biti stanica “Teretna”.

– Od ove jeseni, građani će znatno brže prelaziti granicu poznatu po dugačkim kolonama vozila i višesatnim čekanjima. Putnici će pasošku kontrolu prolaziti u železničkoj kompoziciji. Ponovnim uspostavljanjem saobraćaja na liniji Subotica – Segedin značajno će se rasteretiti granični prelaz Horgoš – Reske koji je jedan od najopterećenijih u Evropi – navodi se u saopštenju, prenosi 021.

V. d. direktora “Srbija voza“ Ivan Bulajić rekao je da je u Subotici reč o privremenoj železničkoj stanici, jer se u sklopu izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta renovira glavna stanična zgrada.

– Dok ovaj veliki posao ne bude završen, molimo naše putnike za strpljenje i razumevanje, jer će u Subotici ulaziti i izlaziti iz voza na stanici ‘Teretna’, koju ćemo namenski urediti za putnički saobraćaj – rekao je Bulajić.

Kako objašnjava, biće napravljen plato na ovoj teretnoj stanici kako bi putnici mogli da se bezbedno popnu i siđu sa voza.

Obnova pruge započeta je u oktobru 2021. godine, a podrazumevala je prethodno potpuno uklanjanje šina postavljenih daleke 1869. godine.

Nova brza pruga projektovana je za brzinu od 120 kilometara na čas za putnički, i 80 kilometara na čas za teretni saobraćaj. Teretni saobraćaj omogućen je avgusta 2022. godine.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno