22.3 C
Novi Sad
27.07.2024.
NaslovnaKultura"Jeleni umiru sami" za kraj: Porodica i prijatelji ispratili Žarka Lauševića

“Jeleni umiru sami” za kraj: Porodica i prijatelji ispratili Žarka Lauševića

Uz hor koji je izveo pesme “Jeleni umiru sami” i “My way” glumac Žarko Laušević ispraća se na kremaciju na Novom groblju u Beogradu u prisustvu porodice i velikog broja prijatelja i kolega.

Da upute poslednje zbogom došle su kolege glumci: Vesna Trivalić, Dara Đokić, Nebojša Dugalić, Dragan Bjelogrlić.

Kraj kapele stajali su i Radoš Bajić, Andrija Milošević, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Hadži Nenad Maričić, Irfan Mensur…

Poslednji pozdrav Lauševiću došli su da upute i reditelji Srdan Golubović, Siniša Kovačević, Branislav Mićunović, Gorčin Stojanović, piše Nova.

Od glumca, koji je preminuo 15. novembra, opraštaju se poslednji put i Zoran Cvijanović, Miki Manojlović, Andrija Milošević, Dubravko Jovanović, Branslav Zeremski, scenograf Mića Tabački…

Umetnici su za velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže i jedan za drugim ulazili su u kapelu gde je Lauševićeva supruga Anita sa decom Asjom, Janom i Dušanom primala saučešće.

Ispred kapele „čuju“ se samo muk i tišina…

Voljeni glumac Žarko Laušević ispraćen je uz pesme „Jeleni umiru sami“, „My Way“, „Zlatni dan“, kao i „Dance Me to the End of Love“ koje je izvodio hor u kapeli, a sve prisutne savladale su emocije i mnogi su briznuli u plač, među njima i glumice Vesna Trivalić, Nataša Ninković…

Komemorativni skup Žarku Lauševiću održan je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu gde su brojne kolega govorile u čast glumca, tužno evocirajući uspomene na zajednička druženja.

Svoja sećanja podelili su Dragan Bjelogrlić, Petar Božović, Svetozar Cvetković, Vida Ognjenović, Milan Marić i drugi, a glumac je ispraćen višeminutnim poslednjim aplauzom.

Poznati dramski umetnik Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 63. godini, nakon kraće i teške bolesti.

Laušević je bio jedan od najpoznatijih i napriznatijih jugoslovenskih i srpskih glumaca druge polovine osamdesetih godina.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno