12.8 C
Novi Sad
02.12.2023.
NaslovnaKultura"Jeleni umiru sami" za kraj: Porodica i prijatelji ispratili Žarka Lauševića

“Jeleni umiru sami” za kraj: Porodica i prijatelji ispratili Žarka Lauševića

Uz hor koji je izveo pesme “Jeleni umiru sami” i “My way” glumac Žarko Laušević ispraća se na kremaciju na Novom groblju u Beogradu u prisustvu porodice i velikog broja prijatelja i kolega.

Da upute poslednje zbogom došle su kolege glumci: Vesna Trivalić, Dara Đokić, Nebojša Dugalić, Dragan Bjelogrlić.

Kraj kapele stajali su i Radoš Bajić, Andrija Milošević, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Hadži Nenad Maričić, Irfan Mensur…

Poslednji pozdrav Lauševiću došli su da upute i reditelji Srdan Golubović, Siniša Kovačević, Branislav Mićunović, Gorčin Stojanović, piše Nova.

Od glumca, koji je preminuo 15. novembra, opraštaju se poslednji put i Zoran Cvijanović, Miki Manojlović, Andrija Milošević, Dubravko Jovanović, Branslav Zeremski, scenograf Mića Tabački…

Umetnici su za velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže i jedan za drugim ulazili su u kapelu gde je Lauševićeva supruga Anita sa decom Asjom, Janom i Dušanom primala saučešće.

Ispred kapele „čuju“ se samo muk i tišina…

Voljeni glumac Žarko Laušević ispraćen je uz pesme „Jeleni umiru sami“, „My Way“, „Zlatni dan“, kao i „Dance Me to the End of Love“ koje je izvodio hor u kapeli, a sve prisutne savladale su emocije i mnogi su briznuli u plač, među njima i glumice Vesna Trivalić, Nataša Ninković…

Komemorativni skup Žarku Lauševiću održan je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu gde su brojne kolega govorile u čast glumca, tužno evocirajući uspomene na zajednička druženja.

Svoja sećanja podelili su Dragan Bjelogrlić, Petar Božović, Svetozar Cvetković, Vida Ognjenović, Milan Marić i drugi, a glumac je ispraćen višeminutnim poslednjim aplauzom.

Poznati dramski umetnik Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 63. godini, nakon kraće i teške bolesti.

Laušević je bio jedan od najpoznatijih i napriznatijih jugoslovenskih i srpskih glumaca druge polovine osamdesetih godina.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime

Pratite nas

371FanovaLajkuj
251PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno