36.7 C
Novi Sad
13.07.2024.
NaslovnaMagazinBizarnoBrazilski sveštenik leteo zavezan za 1000 balona i umro, telo pronašli posle...

Brazilski sveštenik leteo zavezan za 1000 balona i umro, telo pronašli posle 3 meseca

Brazilski sveštenik Antonio de Carli leteo je preko okeana tako što se zavezao za hiljadu balona napunjenih helijumom. Ovim potezom je želeo da prikupi novac za kapelicu za kamiondžije u svojoj parohiji.

Na putovanje je krenuo iz brazilskog grada Paranagua 20. aprila 2008. Na sebi je imao kacigu, termo odelo i vodootporni kombinezon, a bio je pričvršćen za padobran i 1000 balona.

Hteo je da obori rekord od 19 sati leta balonima. Bio je iskusan padobranac, prošao je obuku preživljavanja, tako da nije bio početnik.

Ovo mu je bio drugi put da leti zavezan balonima. U januaru 2008. se zavezao za 600 balona i otišao na četverosatno putovanje. Tada je poleteo iz grada Amperea i sigurno je sletio u Argentinu.

Tokom svog drugog leta balonima De Carli je sa sobom imao GPS uređaj za praćenje i činio je sve kako bi obavestio kontrolu vazdušnog saobraćaja o svom položaju.

Međutim, osam sati nakon poletanja brazilski sveštenik nestao je s radara. Avioni, helikopteri i spasilački timovi tražili su sveštenika uzduž i popreko, ali bezuspešno.

Dva dana kasnije nekoliko žutih, narandžastih, ružičastih i belih balona viđeno je u moru u blizini njegove poslednje kontaktne tačke, ali njega nije bilo. Njegovo telo pronađeno je nekoliko meseci kasnije, u julu, a DNK testovi potvrdili su da je reč o De Carliju, piše Index.

– Bili smo skoro sigurni da je to sveštenik zbog raznih elemenata, poput odeće i materijala korištenog u putovanju balonom. DNK je samo potvrdio naše sumnje – rekao je šef policije Macaea Daniel Bandeira.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno