10.1 C
Novi Sad
26.02.2024.
NaslovnaMagazinDevetogodišnji dečak 2 godine živeo sam u stanu, mama ga ostavila i...

Devetogodišnji dečak 2 godine živeo sam u stanu, mama ga ostavila i preselila se kod dečka

Francuski mediji su nedavno objavili tužnu i šokantnu priču o dečaku koji je duge dve godine živeo sam stanu u gradu Nersaku nakon što ga je napustila majka koja je otišla da živi sa svojim dečkom u obližnji grad.

Između 2020. i 2022. neimenovani dečak je preživljavao uglavnom od slatkiša, konzervisane hrane i poklona komšija, dok je njegova majka udobno živela u kući svog dečka, samo 5 kilometara dalje.

Svratila je samo nekoliko puta da ga proveri i donese mu hranu, ali nikada nije dugo ostala i nikada ga nije odvela kod sebe.

Zbog ovih sporadičnih poseta komšijama je trebalo vremena da shvate da dečak živi sam i na kraju pozovu policiju zbog toga.

Kada su policajci ušli u dečakov stan, zatekli su prazan frižider, kantu za smeće punu omota od slatkiša i praznih konzervi od hrane, ali ni traga od odrasle osobe – ni odeće, ni obuće, čak ni četkice za zube.

Nakon ispitivanja dečaka, potvrdili su da već dve godine živi sam i da mu majka retko dolazi u posetu.

Aleksandra, dečakova majka, pronađena je u kući svog dečka, gde komšije nisu ni znale da ona ima sina.

Međutim, ona je odlučno negirala da je napustila dečaka. Umesto toga tvrdila je da on živi sa njom.

Na pitanje sudije zašto ju je sam dečak optužio da ga je napustila pre dve godine, sve što je mogla da kaže bilo je „Ne znam zašto to kaže“.

Aleksandra je optužila i komšije koje su potvrdile priču njenog sina da su „problematični ljudi“ i insistirala na tome da je dečaka svakodnevno vodila u školu, iako GPS podaci sa njenog telefona pokazuju drugačije.

– Uvek sam zaboravljala telefon kod kuće – objasnila je.

O tome zašto su je ljudi uvek viđali kako izlazi samu iz stana svog sina svaki put kada bi ga posetila, 39-godišnja žena tvrdi da ga je uvek stavljala u autobus za gradić u kom trenutno živi, dok se ona kući vraćala skuterom, u šta vlasti i sudija koji je predsedavao njenim slučajem nije poverovao.

Pošto je dečak prošle godine stavljen u hraniteljsku porodicu, Aleksandra ga je samo dva puta posetila, a on je sada odlučio da prekine sve kontakte sa njom.

Sudija je ovoj nesavesnoj majci nedavno izrekao uslovnu kaznu zatvora od 18 meseci zbog zanemarivanja deteta, ali će ona morati samo da nosi elektronsku nanogicu šest meseci.

Što se tiče dečaka, vaspitač ga je opisao kao „veoma zrelog i samopouzdanog, možda i previše“.

S obzirom na teškoće koje je morao da izdrži – zime bez grejanja, da se noću pokriva sa više jorgana, da se kupa hladnom vodom ili da živi u potpunom mraku, jer većinu vremena nije imao grejanje ili struju – lako je razumeti zašto je tako brzo sazreo.

Šokantno, uprkos svojoj tužnoj situaciji, dečak je išao u školu svaki dan i tako se dobro snalazio na časovima da njegovi nastavnici nikada ništa nisu posumnjali.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

419FanovaLajkuj
488PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno