22.3 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaNaukaIT TechWhatsApp uvodi novu promenu, korisnici više neće moći da vide brojeve

WhatsApp uvodi novu promenu, korisnici više neće moći da vide brojeve

Do sada je WhatsApp povezivao korisnike koristeći njihov broj telefona ili QR kod koji su korisnici mogli da skeniraju da bi se povezali i slali jedni drugima poruke.

Međutim, WhatsApp radi na drugoj opciji koja bi povećala sigurnost korisnika, ali i olakšala njihovo pronalaženje i povezivanje.

Kako prenosi portal WAbetaInfo, koji redovno izveštava o novim i budućim opcijama u WhatsApp-u, radi se na razvoju korisničkih imena koja bi korisnici koristili umesto brojeva telefona.

Tačnije, prema trenutno dostupnim podacima, prilikom razmene poruka korisnici ne bi mogli da vide jedni druge brojeve telefonA.

Kada korisnici izaberu svoje jedinstveno korisničko ime, moći će da ga dele sa drugim korisnicima bez otkrivanja drugih ličnih podataka.

Iako nije jasno kada bi ova opcija mogla da postane dostupna korisnicima, poznato je da jednom izabrano korisničko ime ne bi bilo trajno, ali bi ga korisnici mogli promeniti u bilo kom trenutku.

Pored toga, WhatsApp razvija mogućnost pretraživanja korisnika po njihovom korisničkom imenu, što bi trebalo da olakša pronalaženje korisnika.

Za sada je ova opcija u razvoju za veb i Android verziju aplikacije, ali će ista u jednom trenutku biti dostupna i korisnicima iOS-a.

Ono što se ne zna je kada bi ova opcija zvanično mogla da bude uključena u aplikaciju, ali sudeći po ranijim najavama, to bi moglo biti za nekoliko nedelja ili meseci, piše Zimo, a prenosi N1.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno