20.6 C
Novi Sad
25.07.2024.
NaslovnaPutovanjaJugosloveni su obožavali ovde da zimuju, a danas nema jeftinijeg skijališta u...

Jugosloveni su obožavali ovde da zimuju, a danas nema jeftinijeg skijališta u Srbiji

Kopaonik i Zlatibor svakako su sada najpopularnija skijališta u Srbiji, a pre samo nekoliko decenija na samoj granici između Srbije i Crne Gore na Jabuci se nalazi se skijalište koje je bilo poznato širom bivše Jugoslavije.

Sada je tokom zimskih meseci skoro prazno, ali ipak roditelji koji pamte zlatno doba ovog mesta rado dovode svoju decu kako bi ovde naučila da skijaju.

– Jabuka pod snegom izgleda veličanstveno, prava je šteta što se ovde ništa ne ulaže jer bi mogla biti fenomenalna turistička lokacija. Sada na mestu gde su mnogi učili da skijaju, svraćaju samo oni koji za mesto znaju, a to su mahom Prijepoljci – kaže za RINU Milan iz Prijepolja.

Od žičare i skijališta nema ni traga, a hotel je zatvoren.

Biser Jugoslavije sada posećuju samo oni „sa plićim džepom”. U krugu radi samo obližnji restoran, gde još uvek čaj može da se popije za manje od 100 dinara.

Kako za smeštaj i hranu

– Ko nema novca da isfinansira Kopaonik ili Zlatibor, ovde je idealno mesto da uživa u snegu i skijanju za malo novca. Smeštaj je moguć u pojedinim privatnim vikendicama, restoran je odličan, a cene su izuzetno povoljne. Za jednu crvenu možete i da ručate – dodaju Prijepoljci.

Turistički centar „Jabuka” se nalazi na istoimenom planinskom prevoju, udaljeno oko 15 kilometara od Prijepolja na putnom pravcu prema Pljevljima.

Ovde možete videti koja su najbolja skijališta u Evropi.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
475PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno