32.3 C
Novi Sad
20.06.2024.
NaslovnaVestiBiznisMUP upozorava na prevare pred "Crni petak": Na ovih 6 stvari posebno...

MUP upozorava na prevare pred “Crni petak”: Na ovih 6 stvari posebno obratite pažnju

Uoči takozvanog “Crnog petka”, tokom poslednje nedelje novembra, kupci koji poručuju raznorazne artikle preko interneta podložni su različitim oblicima prevara, a to je nateralo MUP Srbije da se preventivno obrati građanstvu i skrene pažnju na neke osnovne stvari.

Iz MUP-a su istakli svoje savete i kratak spisak važnih detalja na koje morate obratiti pažnju prilikom poručivanja putem interneta:

1. Dobro proverite veb adresu sa koje kupujete ili na kojoj vršite bilo koje plaćanje. Ne plaćajte stranicama koje ste dobili preko nekog linka preko mejla ili društvenih mreža.

2. Proverite da li je prenos podataka u komunikaciji sa sajtom koji posećujte zaštićen, obavezno koristite HTTPS i SSL protokole.

3. Nikada nemojte slati podatke o kartici mejlom, niti bilo kojim drugim sredstvima komunikacije.

4. Ukoliko vam neko traži da slikate prednju ili zadnju stranu vaše kartice i tu sliku mu pošaljete – nemojte to činiti. Gotovo sigurno je u pitanju pokušaj prevare.

5. Proverite sigurnost plaćanja na veb stranici i vršite plaćanja samo tamo gde je to verifikovano od strane kompanija Visa ili MasterCard.

6. Proverite ono što vam se nudi na internetu. Kada naiđete na nešto što je “suviše dobro da bi bilo istinito” razmislite više puta pre nego što se odlučite da to kupite.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
476PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno