22.7 C
Novi Sad
19.05.2024.
NaslovnaVestiDruštvoPoznato u kakvom je stanju mala lavica pronađena kod Subotice

Poznato u kakvom je stanju mala lavica pronađena kod Subotice

Mala lavica koja je u četvrtak primljena u Zoološki vrt Palić nakon što je pronađena na Čantavirskom putu kod Subotice u veoma lošem stanju.

Ona je već četvrti dan kritično i veterinari se bore za njen život, saopšteno je na Fejsbuk stranici Zoo vrta.

– Odmah po prijemu videli su se sledeći problemi – loša krvna slika, upale u organizmu, anemija, bila je puna parazita, ispod repa je imala ranu koja je već inficirana i očigledno je bila u bolovima – navodi se u saopštenju.

Lavica je odmah pregledana (ultrazvuk, laboratorijski pregledi krvi i uree, testovi) i primila je veterinarsku terapiju (infuziju, vitamine, različite vrste injekcija za jačanje, protiv bolova i protiv upala).

– Po reakciji na meso, deluje da nikada ranije nije dobijala meso kao hranu. Posle date terapije, počela je sama da jede, ali deluje da creva i želudac nisu u stanju da vare tj. prerade hranu i nema stolicu. U ovoj generalno lošoj situaciji može da se desi da i drugi organi otkažu, kao što su bubrezi i jetra – ističe se u saopštenju.

lavica-subotica
Foto: Zoo vrt Palić

Dodaje se da su rendgenski snimci pokazali da lavica ima i slomljenu butnu kost na levoj nozi, a na desnoj nozi delimični prelom, pa je uprkos opasnosti od uvođenja u anesteziju, jutros operisana.

Zbog povreda kostiju, ona će i nakon operacije morati da se drži u što manjem prostoru da bi mirovala i da bi kosti mogle da joj zarastu.

– Zbog opšte slabosti organizma ne možemo je stalno držati pod blagom sedacijom, već je potrebno fizički joj ograničiti kretanje. Najvažnije u ovom trenutku je da se lavica stabilizuje i oporavi, a nakon toga ćemo zajedno sa drugim državnim organima naći najbolje rešenje za nju – saopštio je Zoološki vrt.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
480PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno