22.8 C
Novi Sad
08.05.2024.
NaslovnaVestiDruštvoRadno vreme za Sretenje i Dan državnosti: Kako će raditi prodavnice, domovi...

Radno vreme za Sretenje i Dan državnosti: Kako će raditi prodavnice, domovi zdravlja, gradski prevoz?

Radno vreme za Sretenje i Dan državnosti privrednih subjekata koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda i Novog Sada biće izmenjeno, saopštio je Sekretarijat za privredu, pozivajući na odredbe Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine.

Radno vreme prodavnica

Kako navode u saopštenju, u sredu, 14. februara, radno vreme dežurnih prodajnih objekata nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) mora da bude najmanje od 9 do 18 sati.

U četvrtak, na Sretenje 15. februara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok sutradan, 16. februara, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje u vremenu od 9 do 12 sati.

Na dan državnog praznika – Sretenje (15. i 16. februara), nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika – Dan državnosti Srbije – Sretenje, mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Benzinske pumpe

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu rade najmanje u vremenu od 6 do 20 sati.

Kako će raditi Veletržnica i pijace

„Veletržnica Beograd” će za vreme državnog praznika, 15. i 16. februara, raditi 24 sata.

Radno vreme beogradskih zelenih pijaca, tokom praznika, biće od 6 do 19 časova, saopštili su iz Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske pijace”.

Beogradski buvljak „Miljakovac” radiće od 8 do 20 časova, pijaca cveća „Krnjača” od 8 do 19 časova, pijaca „Palilula” od 7 do 21 čas. Na pijaci „Dušanovac” prodaja robe iz vozila obavljaće se od 19 do 6 časova.

Novosadske pijace radiće po izmenjenom radnom vremenu tokom predstojećeg praznika.

Sve novosadske pijace će u četvrtak, 15. i u petak, 16. februara raditi od 6 do 14 časova.

U pitanju je radno vreme kao nedeljom.

“Tržnica” podseća da novosadske pijace ne rade samo jedan dan u godini i to 1. januara.

Bez kontrole parkinga u zoniranim delovima

Garaže i parking-prostori za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika radiće po ustaljenom režimu i to: garaža u okviru pijace „Palilula” od 6 do 21 čas, garaža pijace „Zeleni venac” od 6 do 21 čas, parking pijace „Zemun” od 0 do 24 časa, a parking pijace „Dušanovac” od 8 do 19 časova.

Javno komunalno preduzeće „Parking servis” Beograd obavestilo je korisnike svojih usluga da, povodom obeležavanja Dana državnosti, u četvrtak i petak, 15. i 16. februara neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Tokom predstojećeg praznika, biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31, Mileševska br. 51 i Bulevaru Milutina Milankovića br. 134g, a na objektima Preduzeća biće istaknuta državna zastava.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta i kompleks „Međunarodni terminal“, biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Od subote, 17. februara 2024. godine, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

JKP „Parking servis“ korisnicima svojih usluga čestita predstojeći praznik.

Parkiranje se neće naplaćivati ni u Novom Sadu tokom predstojećih praznika.

Kako kažu u Parking servisu, parkiranje će u Novom Sadu biti besplatno u četvrtak, 15. i u petak, 16. februara.

Tokom praznika dežuraće ekipa “pauk” službe.

Sa redovnom naplatom parkiranja nastavlja se u subotu, 17. februara.

Saobraćaj zatvoren u pojedinim ulicama

Tokom održavanja manifestacije „Dan državnosti Srbije – Sretenje”, 15. februara od 17 do 21 čas doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Za saobraćaj će biti zatvoren Zemunski put (Stari savski most), na delu od kružnog toka u zoni Zemunskog puta i Bulevara Vudroa Vilsona do zone raskrsnice sa Ulicom Vladimira Popovića, zbog čega će vozila JLPP-a u oba smera saobraćati na sledeći način:

– tramvajske linije 7 i 9L će saobraćati preko Mosta na Adi;

– autobuske linije 78 i 83 i minibus linija E1 će saobraćati sledećom trasom:

– u smeru ka Novom Beogradu: Nemanjina – Balkanska – Mihaila Bogićevića – Karađorđeva – Crnogorska – Pop Lukina – Brankova – Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama;

– u smeru ka Trgu Slavija: Bulevar Mihajla Pupina – Brankov most – Brankova – Pop Lukina – Crnogorska – Braće Krsmanović – Milorada Ekmečića i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti postojeća stajališta javnog prevoza.

JGSP Novi Sad voziće po izmenjenom redu vožnje

JGSP “Novi Sad“ obaveštava putnike da će autobusi u narednim danima saobraćati u sledećem režimu:

  • 15. februara 2024: red vožnje za nedelju (linija 5N ne saobraća)
  • 16. februara 2024: red vožnje za nedelju (linija 5N ne saobraća)
  • 17. februara 2024: red vožnje za subotu
  • 18. februara 2024: red vožnje za nedelju

Izmenjeno radno vreme Doma zdravlja “Novi Sad” tokom praznika

Dom zdravlja “Novi Sad” radiće po izmenjenom radnom vremenu u četvrtak, 15. i petak, 16. februara, kada se obeležava Dan državnosti.

Služba opšte medicine i Služba zdravstvene zaštite radnika dežuraće u objektu “Jovan Jovanović Zmaj” od 7 do 20 časova.

Služba opšte medicine u prigradskim naseljima:

– Futog – od 7 do 10 časova,
– Kać – od 7 do 10 časova,
– Kovilj – od 7 do 10 časova,
– Petrovaradin – od 7 do 10 časova,
– Kisač – od 7 do 10 časova.

Služba za specijalističko-konsultativnu delatnost, Služba zdravstvene zaštite žena, Služba laboratorijske dijagnostike i Služba stomatološke zdravstvene zaštite, kao ni Kol centar neće raditi u vreme praznika.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece radiće od 7 do 20 časova u objektu “Jovan Jovanović Zmaj”.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena organizovaće rad u subotu, 17. februara, kao i rad u Nekovid ambulanti u objektu “Jovan Jovanović Zmaj”.

Služba kućnog lečenja – timski deo radiće od 7 do 13.30 i od 13.30 do 20 časova. Samostalni tehničari dežuraju od 7 do 19 časova.

Patronažne sestre će redovno obilaziti babinjare i novorođenčad na teritoriji Novog Sada i Sremskih Karlovaca od 7 do 13.30 časova. Kontakt telefon 064/808 8181 je dostupan tokom svih dana praznika od 7 do 20 časova.

Kovid centar na Novom naselju neće raditi za vreme praznika, uključujući vikend.

Dežuraće 73 pošte širom Srbije

Tokom praznika, u četvrtak i petak, radiće 73 dežurne pošte u Beogradu i svim većim gradovima i turističkim mestima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, najavilo je Javno preduzeće “Pošte Srbije”.

Oba dana praznika, beogradska Glavna pošta u Takovskoj 2, pošte na graničnim prelazima Batrovci, Šid, Sremska Rača, Čukarka i Horgoš, i administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak radiće neprekidno. Radno vreme pošte na graničnom prelazu Gradina biće od 7 do 18.30 časova.

U Beogradu, radiće i pošte u tržnim centrima, u „Univereksport” objektima i druge dežurne pošte. Pošta na Aerodromu Nikola Tesla radiće od 8 do 15 časova.

Otvorene će biti i pošte u tržnim centrima u Pančevu i Kragujevcu, pošte u „Univereksport” objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu, Somboru i Apatinu, u „Roda” objektima u Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu i Šapcu, pošte na Kopaoniku i Zlatiboru, i druge dežurne pošte u gradovima širom Srbije.

Spisak svih dežurnih pošta sa radnim vremenima pogledajte OVDE.

Izvor: Danas, 021

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
481PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno