22.7 C
Novi Sad
19.05.2024.
NaslovnaVestiCrteži Angeline ubijene u "Ribnikaru" oživeli uz pomoć modne kuće Dior i...

Crteži Angeline ubijene u “Ribnikaru” oživeli uz pomoć modne kuće Dior i 17 dizajnera

„Angelina” – tako će se zvati fondacija osnovana u znak sećanja na učenicu Angelinu Aćimović, ubijenu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, ali i na sve žrtve nastradale u toj školi, kao i žrtve iz Dubone i Malog Orašja.

Angelina je bila „umetnička duša” izuzetnog talenta, pa je 17 dizajnera iz sveta mode stvorilo modne kreacije po skicama koje je ona napravila. Među njima je i francuska modna kuća “Dior”.

Angelina Aćimović je bila devojčica brojnih interesovanja i afiniteta, a izdvajali su se dizajn i moda, prenosi N1.

Zato je u Sava centru u Beogradu priređena izložba haljina, koje je po skicama i crtežima tragično nastradale Angeline Aćimović, izradilo 17 dizajnera, među kojima i dve koje je napravila modna kuća „Dior“.

– Angelina je bila umetničko dete i ovo je vrhunac ostvarenja njenog sna, da ima svoju modnu reviju. Ona nije za života uspela da ostvari svoje snove, ali smo mi od nje nasledili ogromno umetničko bogatsvo, i naš je zadatak da te njene snove sprovedemo u delo.

Ona je bila čudesno dete koje nam je Bog podario, bili smo počestvovani da živimo s njom 14 godina i mnogo toga nas je naučila i oplemenila je naše živote. Ona je svojim talentom, skromnošću ali i velikom prodornošću pokazala koliko je talentovana.

Mi to nismo umeli ni da ocenimo, ali su u modnoj kući Dior za njene radove rekli da su – fantastični i izvanredni. I oni su napravili dve haljine prema Angelininim crtežima i one su večeras ovde – rekao je Angelinin otac Anđelko Aćimović.

Sve haljine su na prodaju, a sav novac će biti prikupljen i preusmeren u novoosnovanu fondaciju „Angelina“.

– Osnovni zadatak Fondacije je da pokušamo da sprečimo ponavljanje tragedija poput onih koje su se desile, a za to je potrebno objediniti napore mnogih organizacija koje se time bave.

Treba da naučimo decu, roditelje, nastavnike, kakvi su destruktivni uticaji sa interneta, društvenih mreža i igrica i da ih naučimo kako da se sami zaštite od toga, kao i kako da zaštite druge.

Naš cilj je da propagiramo da je porodica osnova našeg društva, da učimo ljude šta može da je ojača, a i da kada nas ne bude bilo više fondacija nastavi da radi – rekao je Angelinin tata.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
480PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno