19 C
Novi Sad
17.05.2024.
NaslovnaVestiOtac Angeline ubijene u "Ribnikaru": "Haljine ćemo donirati deci iz domova i...

Otac Angeline ubijene u “Ribnikaru”: “Haljine ćemo donirati deci iz domova i učenicama VIII-2”

Javljaju se zainteresovani za kupovinu haljina koje su sašili dizajneri po skicama Angeline Aćimović, devojčice ubijene u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u maju prošle godine.

Prodajna izložba je u Centru “Sava”, a prikupljena sredstva ići će za rad Fondacije koju su osnovali Angelinini roditelji, sa ciljem da uče ljude kako ojačati porodicu, a decu o destruktivnim sadržajima na internetu, da prevencijom utiču da se nikada više ne ponove zločini iz prošle godine, piše RTS.

U biznis delu Centra “Sava“ izložene su haljine sašivene po crtežima Angeline Aćimović.

Sedamnaest dizajnera ih je izradilo, a među njima i francuska modna kuća “Dior“ koja je sašila dve haljine.

Anđelko Aćimović, Angelinin otac, ističe da zainteresovanih ima, kao i da se haljine rade po meri za ljude koji žele da doniraju novac kupovinom haljine.

Haljine neće završiti samo na kupcima, dobiće ih deca iz domova za decu bez roditeljskog staranja i deca koja nemaju mogućnost da kupe haljine.

– Takođe, odeljenje VIII/2 u koje je išla Angelina i njene najbliže drugarice dobiće na poklon haljine za matursko veče – rekao je Anđelko Aćimović.

Jedan od dizajnera Aleksandar Zabunović kaže da se u Angelininim radovima vidi njena individualnost, da je ostavila poruku svima nama – da budemo hrabri, ono što nas čini drugačijim i posebnim da cenimo i da se ne plašimo da to pokažemo drugima.

– Sve potiče od porodice, tako da svaki roditelj treba da vidi afinitete svog deteta i da ga usmeri na te aktivnosti. Međutim oni ih nekad ne mogu prepoznati, deca sama obično traže, istražuju gde će, čime će da se bave. Naši kreatori predlažu da po uzoru na Angelinu otvaramo radionice i to će biti uskoro za decu koja su talentovana, da bi pokazali svoje talente – istakao je Anđelko Aćimović.

Ukazivati na destruktivni uticaj interneta

Anđelko Aćimović ukazuje na destruktivni uticaj interneta, sekti.

– Mi osećamo potrebu zbog sve dece i da zbog naše Angeline učinimo nešto za decu, sve je zbog njih, sa ciljem da se ovakve tragedije ne ponove, rade se aktivnosti na predavanjima, na obuci, uskoro ćemo imati u aprilu skup svih pedagoga i pedijatara ove u Centru ‘Sava‘ – rekao je Aćimović.

Plan je i da se u školama razgovara o štetnim sadržajima sa interneta sa decom, roditeljima i sa nastavnicima.

– Naravno svi su za to zainteresovani, svi znaju problem sa telefonima, sa onim šta mogu loše da dobiju preteranim korišćenjem telefona. Formiramo stručni tim koji će se time baviti – naveo je otac ubijene Angeline Aćimović.

Time što će sredstva od prodatih haljina donirati za rad Fondacije “Angelina“, dizajneri pokazuju koliko je lepo raditi na ostvarenju ne samo svojih snova, već i snova drugih ljudi, ako smo u mogućnosti.

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, unesite Vaše ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo.Molimo Vas da nas kontaktirate!

Pratite nas

418FanovaLajkuj
478PratilacaZaprati
275PratilacaZaprati

Poslednje objavljeno